PESCARI AMARASTENI


28378339_1459554110822284_7807972024976353981_n
ACASAEVENIMENTEACTUALITATESPECII PESTI DIN ROMANIAPESTI RAPITORI - PARTEA 1PESTI RAPITORI - PARTEA 2PESTI PASNICI - PARTEA 1PESTI PASNICI - PARTEA 2SPECII MARINE SI SEMIMARINEPESTI MICIPESCUITUL PE ANOTIMPURICONTACT
Copyright by Pescari Amarasteni @ 2018
Facebook-Like-PNG-Transparent Facebook-Like-PNG-Transparent Facebook-Like-PNG-Transparent
A.P.A.
GRUP
PAGE
 La sfârșit, odată cu împărțirea premiilor și surprizelor, altfel arătau micii noștrii eroii, mai ales atunci când a venit și ultima surpriză, câte o pizza de căciulă.
  Unii din ei fiindcă au "muncit" atât de mult, au căzut la datorie:))
 
  Cam asta am putut spune despre primul nostru concurs cu piticii, pentru prima dată când am făcut acest lucru, noi spunem că a ieșit binișor, în ciuda vremii urâte, acești tineri ne-au însuflețit pe toți.
  Nu putem încheia fără să mulțumim celor ce au contribuit la acest eveniment:
- Toya România, ACS Club Gilort, Regal Fish și Oops Pizza.
* Nu în ultimul rând aducem mulțumiri colegilor care au fost organizatori, sau observatori-arbitrii, Larry Calyan, Cristian Calyan Myg, Răzvan Dobrin, Teacă Marian, Andriescu Mihai, Adrian Dan. 
 
  În încheiere dorim să aducem aminte de faptul că oricât de ocupați suntem în viața de zi cu zi, cu nevoi și cu probleme, avem obligația morală cel puțin, să le deschidem ochii copiilor spre natură și tot ce o înconjoară, de ce n-ar putea fi o evadare din cotidian la o partidă de pescuit ?
Cupa micilor pescari Ediția 2 - 2017
Cupa micilor pescari Ediția 1 - 2017
 Ca și la precedentul concurs, manșa a doua i-a găsit pe micuți și i-a determinat pe unii din ei, să-și dorească mai mult de la acest concurs, Karina Tănase chiar și-a dorit și a și ocupat la final locul 1 la categoria ei de vârstă. Apropo, poate nu știați, noi înscriem la concursuri copii între 5 și 15 ani, diferența de vârstă o împărțim în două, adică cei mici de 5-10 ani îi numim "Juniori 1", cei mai mari 10-11 ani, "Juniori 2", în felul ăsta nu se supără nimeni, cunoștințele deprinse de cei mici, nu se compară cu a celor mai măricei, trebuie toți încurajați. Premiile sunt întotdeauna la fel pentru toți și nimeni nu pleacă acasă cu mâna goală, diferența o fac cupele și medaliile cu locurile 1, 2, 3, atât. 

 Iată și clasamentul final : 
Juniori 1
Locul 1 - Karina Tănase
Locul 2 - Dragoş Andriescu
Locul 3 - Ayan Rotunzeanu 

Juniori 2-
Locul 1 - Radu Oașă 
Locul 2 - Vlăduț Pătrașcu
Locul 3 - David Raiciu 

 Un lucru de menționat, dar și care ne-a mirat pe toți, ar fi că doi dintre concurenți, Dragoş Andriescu și Ayan Rotunzeanu, la primul concurs au tras bilele cu standurile 4 și 6, aici la al doilea concurs, a fost invers, la fel au procedat și la ocuparea locurilor 2 și 3, la primul concurs Dragoş a ocupat locul 3, iar Ayan locul 2, acum la al doilea concurs a fost invers, ca la extragerea bilelor, Dragoş a ocupat locul 2, Ayan locul 3, ciudat nu ? 

 Cam acestea putem spune de cel de-al doilea concurs al copiilor, am avut satisfacția să-i vedem iar împreună, întrecându-se la pescuit, admirându-și cadourile, stând la masă împreună și socializând. Asta urmărim, să-i scoatem pe ei dar și pe noi părinții din stresul cotidian, aici împreună putem să ne simțim bine și implicit rămânem cu amintiri plăcute.
Ținem să mulțumim celor ce au contribuit fiecare cu ce a putut la evenimentul nostru: 
Administratorul Lacului Lipănești, Dl. Mihai, Yato România, Alexandru Vasile, Teacă Marian, Andriescu Mihai, Lăbău Marian, Vilău Gheorghe, Cezar Mitroiu, Andrei Rotunzeanu, Adrian Dan, Romeo Rotaru, Alina Tănase, Letiția Petcu și Marian Mincă (Micuțu). 
Fiecare și-a adus contribuția, fie că vorbim de oranizare, sau de mâncarea savuroasă ce nu a lipsit nimănui. 
Fire întinse tuturor și nu uitați, scoateți-vă copii în natură, acum când sunt încă mici și acumulează multe, pescuitul poate fi un frumos hobby dar și un bun motiv de întâlniri între ei dar și între noi.
  În Iunie 2017, într-o zi în care noi adulții, nu prea purcedem la pescuit, acești mici eroi, au rezistat timp de patru ore pe o ploaie mocănească, cu speranța de a câștiga câte un loc fruntaș în clasament.
  Au avut emoții încă de la început, de la extragerea bilelor cu repartizarea standurilor, crezând fiecare că va avea standul câștigător.
  Ușor ușor s-au pus la treabă, care mai de care singuri singurei, cei mai mici și neștiutori ajutați de părinți. Ici colo câte o roșioară, câte un oblete, dar spre sfârșitul primei manșe și-au făcut apariția și câțiva carași și somni africani, asta a făcut ca unii din ei să-și dorească mai mult de la ce au arătat până atunci.
  După două ore de ''concentrare" maximă a concurenților noștrii, a sunat în sfârșit goarna ce anunța pauza mult așteptată de cei mici, deja asistam la alte concursuri gen Ken-Dama, Clash Royal sau alte jocuri de-ale lor, alții însă s-au concentrat totuși și pe sucuri și dulciurile ademenitoare.
  Manșa a doua a făcut să se stabilească și potențialii câștigători ai concursului, cei mai norocoși și motivați rupându-se de restul plutonului.
  Concursul nostru a cuprins două categorii de vârstă, respectiv 5 -10 ani și 10 -15 ani. Am avut câte un rând de cupe și medalii cu locurile 1,2,3 la ambele categorii, dar și pentru ceilalți de la locurile 3 în jos, plus diplome. 
  Surprizele au fost și atunci când pe lângă cupe, medalii și diplome, fiecare copil a primit câte un tricou cu emblema grupului, o șapcă și o undiță. Astfel cei mai supărați că nu s-au clasat pe podium, s-au mai îmbujorat un pic în obrajii lor frumoși.
  La începutul lui Septembrie 2017, înainte de începerea școlii, i-am strâns iarăși pe copii noștrii la o nouă întrecere, Cupa micilor pescari Ediția a 2-a 2017. 
 De data asta unii din ei au avut privilegiul să socializeze mai mult împreună, în seara dinaintea concursului, când au auzit de la părinți că cine vrea poate să vină de seara, nu s-au lăsat și ne-am trezit cu ei acolo. 
 Să ne întoarcem însă la concursul propriu zis. Pe la șapte am început ședința tehnică unde au fost prezentate regulamentul concursului și regulile de siguranță obligatorii, la șapte și jumătate au început extragerea bilelor cu standurile și la ora 8 a sunat trompeta. 
 Muncă multă de lămurire cu piticii, auzeam de pe margine sfaturi, indicații, contraziceri chiar între copii și părinți, ce-i drept părinții erau mai mult cu emoțiile, unii din puști erau ocupați cu scărmănatul prin pământ, în viermii din cutii, stres domle' nu alta. Au "muncit" astfel până la pauza de la ora 10, așa facem noi, le dăm "săracilor" concurenți pauze la jumătatea concursului, să nu facă febră musculară de la atâta activitate, parcă îi aud "tati !!!", " ce e dragă ?" "cât mai avem până la pauză", " un pic, de ce îți este foame ?" "nu dar m-am plictisit". 
 Când a sunat goarna la zece, băi frate, ziceai că era concurs de alergat, nu de pescuit:))) au început care mai de care să înhațe câte ceva din cele ce le pregătisem și cum ne așteptam, începuseră alte concursuri de Ken-dama, etc, nu a durat mult că am pus din nou în funcțiune trompeta, unii au mai strâmbat din nas dar nu au avut ce face și ușor ușor și-au ocupat locul cuminți pe scăunele. 
 Ca și la precedentul concurs, manșa a doua i-a găsit pe micuți și i-a determinat pe unii din ei, să-și dorească mai mult de la acest concurs, Karina Tănase chiar și-a dorit și a și ocupat la final locul 1 la categoria ei de vârstă. Apropo, poate nu știați, noi înscriem la concursuri copii între 5 și 15 ani, diferența de vârstă o împărțim în două, adică cei mici de 5-10 ani îi numim "Juniori 1", cei mai mari 10-11 ani, "Juniori 2", în felul ăsta nu se supără nimeni, cunoștințele deprinse de cei mici, nu se compară cu a celor mai măricei, trebuie toți încurajați. Premiile sunt întotdeauna la fel pentru toți și nimeni nu pleacă acasă cu mâna goală, diferența o fac cupele și medaliile cu locurile 1, 2, 3, atât.